Etusivu

Tule mukaan!
Yhdistykset ja muut harrastajat

Yritykset

Työvoimaksi tai ohjelmanpitäjäksi

Ohjelma

Käytännön asioita

Aiemmat Kikuconit:
Kikucon III
Kikucon II
Kikucon I

Ohjelma

Tuttuun tapaan Kikuconin ohjelmassa on erilaisia esitelmiä, kilpailuja, työpajoja ja muuta japanilaiseen kulttuuriin sekä sen harrastamiseen liittyvää ohjelmaa. Teemana on tällä kertaa historia, joten erityisesti siihen liittyvää ohjelmaa on tarjolla, mutta muitakin aiheita tietysti käsitellään.

Alla tärppejä monipuolisesta tarjonnasta, tarjolla on nyt myös kattavampi ohjelmalista sekä ohjelmakartta (pdf).

Kilpailuja

Pukukilpailu on avoin kaikenlaisille Japani-aiheisille puvuille. (Ilmoittautuminen suljettu)

Uutuutena Kikuconissa on tänä vuonna visual novel -kilpailu (ilmoittautuminen sulkeutuu 14.5.).

Kikuconissa on tarjolla sekä taidekilpailu että piirustuskilpailu (taidekilpailun ilmoittautuminen suljettu, piirustuskilpailun ilmoittautuminen tapahtumassa), ja myöskin hauska, leikkimielinen visailu Piirrä, esitä ja arvaa (ilmoittautuminen tapahtumassa).

Asiantuntevaa puheohjelmaa

Kikuconin puheohjelmassa kerrotaan muun muassa sekä Japanin historiasta että Japani-aiheisten harrastusten vaiheista.

Japanologi Jouni Elomaa puhuu Heian-kauden hovikulttuurista. Historia-aiheita koskettelevat myös tuoreen Riisiä tiskin alta -kirjan kirjoittaja Liisa Karvinen sekä kaksi Japani-ruokakirjaa kirjoittaneet Miika Pölkki ja Heikki Valkama. Sotahistoriantuntija ja -kääntäjä Kai Kankaanpää kertoo Japanin muinaisista miekanheiluttajista, samuraista.

Suomessa suosituista Japani-harrastuksista ovat esillä parapara ja FFfight, joista molemmista kuullaan ilmiön noususta ja vaiheista.

Näe, koe ja selviä Japanissa -ohjelmassa itse Japanissa käyneet kertovat omakohtaisia kokemuksiaan ja antavat vinkkejä matkaa varten. Hopeanuoli!-musikaalin pääjärjestäjä Rewe Fagerström kertoo suomalaisen animemusikaalin synnystä.

Työpajoja ja muuta tekemistä

Erilaisia työpajoja on jälleen luvassa, suunnitteilla on muun muassa aiemmista Kikuconeistakin tutut korva- pikseli- ja origamipajat, ja lisäksi menneen ajan käsitöitä kokeillaan japanilaisen kirjansidonnan työpajassa. Jos käsillä askartaminen ei houkuta, voi ilmoittautua työpajan sijaan tarinatuokioon, jossa kerrotaan tietenkin japanilaisia tarinoita.

Japanilaisista ajanviettotavoista tulee monelle ensimmäiseksi mieleen karaoke, ja sitä on tarjolla Kikuconissakin tällä kertaa. Valikoimasta löytyy japanilaisia lauluja, muun muassa animesta tuttuja suosikkeja.

Pelejä on jälleen luvassa, ja Kikuconiin on tulossa sekä tanssipeli että erilaisia rytmipelejä. Perinteisemmästä puolesta mukana on go-peli, jota pääsee katsomaan ja kokeilemaan.

Basaari tarjoaa runsaasti katsottavaa ja ostettavaa, mukana ovat Back Street, Chiringo by Nanaya, Genrewear, Ippai, Käsityövelmu, Manga Cafe, Omoi, Söpöt Pöpöt, Tammi / Sangatsu manga / Punainen jättiläinen, Urumi ja Von Aidainder - sekä cosplaykirppis, johon saa tuoda myytävää. Basaari on auki la klo 10-19.30 ja su klo 9-17.

Kikuconin Final Quest jatkuu jo kolmannella osallaan. Final Quest III: A Link to the Past tarttuu conin historiateemaan ja saattaapa ammentaa seikkailuja myös japanilaisten kummitustarinoiden suunnalta.

Kikuconiin tulee suosittu CFT:n kuvauspiste, jossa voi käydä kuvauttamassa itsensä hienossa asussaan - vaikka kaverien kanssa.

Komeaa katsottavaa tarjoavat parapara-tanssiesitys sekä kimononäytös, jossa näytetään miten kimonoon pukeudutaan ja mitä kaikkea asuun oikein kuuluukaan.