Etusivu

Tule mukaan!
Yhdistykset ja muut harrastajat

Yritykset

Työvoimaksi tai ohjelmanpitäjäksi

Ohjelma

Käytännön asioita

Aiemmat Kikuconit:
Kikucon III
Kikucon II
Kikucon I

Käytännön asioita

Yleistä

Kirsikankukkacon on yleisölle avoin, pääsymaksuton ja ikärajaton tapahtuma. Toivotamme tervetulleeksi kaikki japanilaisesta kulttuurista ja sen harrastamisesta kiinnostuneet. Tapahtumassa on ohjelmanumeroiden lisäksi paljon mielenkiintoista nähtävää, sillä monet kävijöistä pukeutuvat cosplay-asuihin. Tapahtuman ikärajattomuus kannattaa kuitenkin ottaa huomioon con-vierailua ja -varustusta suunnitellessa, sillä vaikka kohderyhmä on nuoret, paikalla on toki kaikenikäisiä, myös lapsia. Lisäksi väkeä voi olla paljonkin, jolloin kulkutilat voivat ajoittain olla ahtaita. Yleisesti ottaen tällaisissa tapahtumissa kävijät käyttäytyvät eikä järjestyshäiriöitä juurikaan satu. Terveellä järjellä pääseekin pitkälle, mutta myös tapahtuman sääntöihin on hyvä tutustua etukäteen.

Jos jokin mietityttää, täältä voi lukea joitain Kikuconiin liittyviä kysymyksiä vastauksineen.

Tapahtumapaikka ja -aika

Kirsikankukkacon IV järjestetään Turussa, Klassikon koululla, joka on ihan keskustan tuntumassa. Tapahtuma on la-su 19.-20.5.2012, ovet auki la klo 10-20, su klo 9-18.

Karttalinkki Turun seudun karttapalvelun sivuille

Majoittuminen

Tapahtumakoululla ei valitettavasti ole mahdollista yöpyä, vaan sieltä on illalla poistuttava ohjelman päättyessä. Kävelyetäisyyden päässä tapahtumapaikasta on kuitenkin hotelleja, ja hieman edullisemmin voi yöpyä retkeilymajassa tai Omenahotellissa.
Kikucon on neuvotellut kävijöilleen alennusta tapahtumapaikan lähellä sijaitsevasta Hostel Turusta (Linnankatu 39). Alennusta majoitusvaraukseesi saat kun varausta tehdessäsi mainitset Kikuconin.
Hostellimajoituksen hinta alennuksen kanssa 4-6 hengen huoneessa on omien lakanoiden kanssa 15 euroa/henkilö/yö. Lakanat voi myös vuokrata hostellilta hintaan 4,50e. Hostellilta on mahdollista ostaa aamiainen hintaan 5,50 euroa/hlö/aamu.

Tapahtuman tekijöistä

Itse tapahtumapäivinä conissa työskentelevät jopa kymmenet vapaaehtoiset, mutta näin etukäteen järjestämässä on vain kourallinen väkeä. Tapahtumaa on tekemässä Kikucon-tiimi, jonka ydinjäsenet Kaarina ja Susanna Leppälahden tavoitat joka sivun alalaidassa kuvana näkyvästä sähköpostiosoitteesta, eli kikucon ät animeunioni piste org. Siihen osoitteeseen kannattaa suunnata mm. tapahtumaan liittyvät tiedustelut sekä mainostila- ja myyntipöytävaraukset. Vapaaehtoistyövoimaksi ilmoittautumisesta löytyy tarkemmat ohjeet omalta sivultaan.
Tapahtuman julisteen on tehnyt Anna Stenman.