Etusivu

Ohjelma

Visual novel -kilpailu

Kikuconin visual novel -kilpailuun harrastajat saavat osallistua itse tekemillään peleillä. Mukaan mahtuvat niin visual novel kuin kinetic novel -teokset (Wikipedia). Pelin voi tehdä yksin tai ryhmässä, ja apuna voi käyttää myös valmiita materiaaleja, esimerkiksi vapaaseen käyttöön annettuja kuvia tai äänitiedostoja. Pelin voi tehdä esimerkiksi ilmaisella Ren’Py-pelinteko-ohjelmalla tai muulla haluamallaan alustalla, mutta kilpailua varten kannattaa huomioida, että toivomme pelisi olevan pelattavissa Windows-koneella.

Pelin tulee olla jollain tavalla Japaniin liittyvä, mutta se ei suinkaan tarkoita, että kaikkien pelien pitää sijoittua Tokioon - vaikkapa anime/mangahenkinen kuvitus tai Japani-inspiroitunut musiikki riittää.

Pelin ei tarvitse olla pitkä tai monimutkainen, tärkeintä ovat itse tekeminen ja hyvä idea. Peliä ei myöskään tarvitse tehdä pelkästään tätä kilpailua varten, vaan myös aiemmin tehdyllä pelillä voi osallistua, kunhan sitä ei ole kaupallisesti julkaistu. Raati arvioi teokset tapahtuman aikana, ja sen vuoksi raadin jäsenillä on rajallinen aika perehtyä kuhunkin peliin. Pelit esitellään ja voittajat julkistetaan tapahtumassa – pelistä voidaan ottaa esittelyä varten kuvia tai videota.

Arviointiraatiin voi hakea tapahtumassa lauantaina aamupäivällä.

Kisaan ilmoittaudutaan etukäteen 14.5. mennessä ja peli tulee toimittaa järjestäjille tai tuoda esimerkiksi muistitikulla tapahtumaan – sovi lähettämisestä/tuomisesta ilmoittautumisen yhteydessä. Lähetystavoiksi käyvät esim. liitetiedosto (jos tiedosto on pieni), muu lataus netin kautta tai muistitikun tai cd:n lähettäminen postissa, tapahtumaan pelin voi tuoda esim. muistitikulla tai cd:llä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kikucon ät animeunioni piste org. Laita sähköpostin otsikoksi ”Visual novel -ilmo” ja anna pelistä ja tekijöistä seuraavat tiedot:

1. Pelin nimi ja kuvaus
Kuvaile peliä lauseella tai parilla. Tästä kuvauksesta raati hieman tietää, mitä peliltä voi odottaa, ja kuvausta saatetaan myös käyttää kun peli esitellään tapahtumassa. Muista nimetä myös tiedostosi niin, että tunnistamme sen.

2. Nimi
Kilpailijan nimi /kilpailijoiden nimet tai ryhmän nimi sekä jäsenet

3. Tekijät/lähteet
Erittele seuraavien osa-alueiden tekijät tai niiden lähteet. (Mainitse erikseen kaikki tekijät ja lähteet, jos esimerkiksi kuvia on useammasta lähteestä. Valmiiden materiaalien käyttö on sallittua, mutta tekijänoikeudet on otettava huomioon. Käytä vain vapaasti käyttöön annettuja materiaaleja ja muista mainita lähde.)
- juoni/aihe
- kuvat
- musiikki/ääni
- ohjelmointi

4. Arvioitu kesto
Tarkkaa aikaa ei tarvita, mutta anna arvio, että tiedämme suunnilleen kauanko aikaa peliin on ajateltu kuluvan.

5. Pelin taustatiedot
Millä pelialustalla (esim. Ren’Py) peli on tehty? Milloin ja miksi peli on tehty? Haluaisitko kertoa muuta pelistä tai pelin tekemisestä?