Etusivu

Ohjelma

Pukukilpailu

Pukukilpailussa kilpailijat esittelevät asujaan lavalla ja yleisö äänestää suosikkinsa. Kilpailu on tapahtumassa lauantaina, mutta kilpailuun ilmoittaudutaan ennakkoon sähköpostilla. Tapahtumapaikalla on pukuhuoneet pukukilpailijoiden käytössä.

Säännöt

Kaikki tapahtuman järjestyssäännöt ovat voimassa kilpailussa, myös soveliasta pukeutumista ja aseita koskevat säännöt. Kilpailukäyttöä varten on kuitenkin mahdollista saada pyydettäessä lupa asuun kuuluvalle asejäljitelmälle tai muulle varusteelle, joka muutoin olisi kielletty. Lupaa pyydetään kilpailuun ilmoittautuessa, ja samassa yhteydessä tulee antaa selkeä kuvaus asejäljitelmästä tai varusteesta.

Kilpailuun voi osallistua yksin tai korkeintaan kuuden hengen ryhmässä. Myös saman teeman mukaiset asut voi halutessaan ilmoittaa kisaan yksilöinä (esiintyvät lavalla yksin ja saavat kukin omat äänet) tai sitten ryhmänä (ryhmä on lavalla yhdessä ja saa ääniä ryhmänä). Sama kilpailija ei kuitenkaan voi kilpailla sekä yksilönä että ryhmän jäsenenä.

Kukin kilpailija voi osallistua yhdellä asulla. Kilpailuissa ei ole ikärajaa. Pukukilpailujen asujen tulee olla Japaniin jollain tavalla liittyviä. Koska tapahtuman teemana on historia, kisassa jaetaan ainakin yksi kunniamaininta parhaalle historiaan liittyvästä asusta.

Kilpailujen osanottajien on ilmoittauduttava ennakkoon annettuun määräpäivään mennessä, ilmoittauduttava sovitusti tapahtumapaikalla läsnä oleviksi, osallistuttava ennen kilpailua järjestäytymistapaamiseen/harjoitukseen sekä saavuttava kilpailuun ajoissa.

Yleisö voi ottaa kilpailijoista kuvia kilpailun aikana. Lisäksi tapahtuman puolesta saatetaan kilpailijoista ottaa kuvia. Tapahtuman puolesta otettuja kuvia saatetaan käyttää esimerkiksi yleisöäänestyksessä ja tapahtuman tiedottamisessa sekä mahdollisten tulevien Kirsikankukkaconien yhteydessä.

Ilmoittautuminen

Kilpailuun ilmoittaudutaan etukäteen 30.4. mennessä sähköpostitse osoitteeseen kikucon ät animeunioni piste org.

Ilmoittautuessasi laita sähköpostin otsikkoon sana PUKUKISA ja nimi(merkki) sekä anna viestissä alla pyydetyt tiedot. Kohdat 1-3 vaaditaan kaikilta. Kohtiin 4 ja 5 tarvitsee vastata vain niiltä osin, kun niillä on itsesi/pukusi kohdalla merkitystä.

Jos kilpailet ryhmässä, yksi ilmoittautuminen riittää - yhteyshenkilö vain antaa kaikki pyydetyt tiedot myös muista ryhmäläisistä. Anna myös kaikkien ryhmän jäsenten sähköpostiosoitteet, jotta hekin saavat varmistusviestin kisaan osallistumisesta!

1. Nimimerkkisi ja yhteystietosi
- Käytämme kilpailijan toiveen mukaan esimerkiksi koko nimeä, etunimeä tai kilpailijan antamaa nimimerkkiä.
- Yhteystiedoista koko nimi ja sähköposti riittää, postiosoitetta saatamme myöhemmin kysyä esimerkiksi kunniakirjan postittamista varten, jos voittaja ei sitä jostain syystä pysty vastaanottamaan tapahtumassa.

2. Puvun kuvaus
- Esimerkiksi mitä hahmoa ja mistä pelistä/sarjasta esität, tai muuten kuvaus puvun aiheesta.
- Kuka on tehnyt puvun tai sen osat

3. Mitä kilpailun yleisön tulisi tietää puvustasi/sinusta
- Kerro jotain, mitä juontaja voi yleisölle mainita kun tulet lavalle, esimerkiksi puvun tekemisestä, oletko aloitteleva tai kokenut pukuilija/kisaaja, jostain puvun mielenkiintoisesta yksityiskohdasta…
- Tekstisi ei mene sellaisenaan juontajan luettavaksi, vaan annetuista tiedoista valitaan joitain sopivia niin, että juonnot saadaan tasapuolisiksi ja kisaan sopiviksi

4. Mitä kisan järjestäjien tulisi tietää puvustasi/sinusta - vastaa niiltä osin kun kysymykset koskevat sinua/asuasi
- Kuuluuko asuun kooltaan tai muuten con-käyttöön kelpaamaton osa tai proppi, jolle tarvitset järjestäjiltä luvan ja/tai jonka haluat jättää saapuessasi talteen kisaa odottamaan?
- Pystytkö liikkumaan puvussa vapaasti? Kulkemaan portaissa? Lavalle pitää vähintäänkin nousta jokunen askelma ja kilpailijat mahdollisesti ohjataan kulkemaan myös salissa, tarvitsetko tähän apua? Millaista?
- Oletko erityisen nuori tai kisaajana kokematon? Tarvitsetko muuten lisäohjausta tai jotain tiettyä kisan järjestäjiltä?

5. Muuta
- Onko muuta kerrottavaa? Kysymyksiä?