Etusivu

Kirsikankukkacon IV kilpailujen tulokset

Kilpailun sijoitusten lisäksi mukana on poimintoja äänestäjien ja tuomariston antamista perusteluista - vaikkakin vain muutamia lukuisista annetuista.
Pikkukuvia klikkaamalla pääsee hieman isompaan versioon.
Kuvat: Amanda Achren (pukukisa), Emilia Lahtinen (lauantain paras conpuku), Susanna Leppälahti (sunnuntain paras conpuku)

PukukilpailuYleisön suosikki:
Päivi Asikainen

Asuna (Hänen majesteettinsa pohjoisen pimeyden valtiatar) PIMEYDEN ENKELI

Tuomariston valinnat:

1. sija: Laa Laa
Asuna Peter White (Alice In the Country of Hearts)
Asun yksityiskohdat ja huoliteltu lopputulos tekivät vaikutuksen tuomareihin. Puku on huolella tehty aina kankaan sävyistä kelloon ja pupunkorviin asti.

2. sija: Päivi Asikainen
Asuna (Hänen majesteettinsa pohjoisen pimeyden valtiatar) PIMEYDEN ENKELI
Vaikuttava asu on täynnä upeita yksityiskohtia. Tuomaristo kiitteli lisäksi sekä asun omaperäistä ideaa että näyttävää esiintymistä.

3. sija: Milla Tuominen
Asuna Megurine Luka (Vocaloid, kappaleesta The Tailor Shop On Enbizaka)
Asu näyttää esikuvaltaan ja on huolella toteutettu kangasvalintoja myöten. Ihastusta herättivät muun muassa kimonon käsin maalatut kukkaset monissa eri sävyissä sekä itse ommellut kukkaset hiuskoristeessa.

Kunniamaininta: Historia-teema: Sauli, Anniina ja Pauliina
Asuina Susano ja Amaterasu (Okami-peli) sekä Chibiterasu (Okamiden-peli)
Asut liittyivät conin historiateemaan, mutta se ei suinkaan ollut ainoa syy kunniamaininnalle. Puvut on tehty huolella ja yksityiskohdat huomioon ottaen. Tuomaristo ihasteli muun muassa susihahmojen yksitellen askarreltuja kynsiä sekä tarkkaan maalattuja kuvioita, ja kolmikko poseerasi lavalla suunnitellun tyylikkäästi.

Kunniamaininta: Reaktio: Nora Kullberg ja Essi Lahti
Asuina Yotsuba&!-sarjan Danbot
Parin hellyttävä lavaesiintyminen sai aikaan reaktion sekä yleisössä että tuomareissa. Asujen idea on hauska, ja sen eteen on myös nähty vaivaa.

Paras conpuku -kilpailu

Lauantain paras conpuku:
Satu Asikainen

Perusteluissa asua kiiteltiin muun muassa hauskaksi ja erityisen värikkääksi.
Omaperäisyys ja näyttävyys nousivat myös esille.

Sunnuntain paras conpuku:
Oliver Jalarvo

Perustelujen mukaan asu oli muun muassa aito ja uskottava.
Lisäksi kiiteltiin hahmoon eläytymistä.

Taidekilpailu

Tasokkaan kilpailun kärkeen ylsi kaksi työtä tasapistein.

1. sija: Alette Grandell
Perusteluissa nousivat esille muun muassa työn väritys ja tekniikka sekä sen upea tunnelma. Myös omaperäistä ideaa kiiteltiin.

1. sija: Kouta
Perusteluissa kiiteltiin muun muassa työn asettelua ja värien käyttöä. Työssä oli myös runsaasti mielikuvitusta, ja paperin koko tila oli upeasti käytetty.

2. sija: Hanna-Pirita
Perusteluissa mainittiin muun muassa työn omaperäisyys ja humoristisuus sekä vesivärien rohkea käyttö. Työ oli hauska kokonaisuus, joka erottui joukosta.

3. sija: Milja Kemppainen
Perusteluissa ihailtiin muun muassa työn kauniita värejä ja yksityiskohtia. Teema tuli työssä hyvin esille, ja hahmot olivat söpöjä.

Piirustuskilpailu

Tiukassa kisassa toiselle sijalle päätyi tasaäänin kaksi työtä.

1. sija: Matty
Perusteluissa mainittiin muun muassa työn herkän kaunis tunnelma. Esille nousivat myös omaperäinen väritys ja työn mainittiin olevan sielukas.

2. sija: Kuro
Perusteluissa työtä kehuttiin muun muassa ihanan ilkikuriseksi. Työn eteen oli selvästi nähty vaivaa, ja kiitosta sai myös työn varjostus.

2. sija: Raakel Hokkanen
Perusteluissa nostettiin esille muun muassa työn upeat yksityiskohdat sekä värien taidokas käyttö. Kiitosta saivat myös sommittelu ja yleinen toteutus.

3. sija: Muura Parkkinen
Perusteluissa kiiteltiin muun muassa työn omaperäistä ideaa, joka erotti sen muista töistä. Työn mainittiin olevan myös mielenkiintoinen ja kauniisti piirretty.

Visual novel -kilpailu

Koska kilpailuun osallistui vain yksi työ, ei kisasta voitu valita voittajaa. Osallistunut työ on Shievan Ja niin minä kuolin Desuconissa. Lyhyt peli asettaa pelaajan yrittämään selviytyä conin monista vaaroista hengissä loppuun asti, ja se on humoristinen ja hauska pelata.

Esitä, piirusta ja arvaa

Tasaväkisessä kisassa voitto jakautui lopulta kahdelle joukkueelle.

1. sija: Kalapuikkojengi ja Karman laki

2. sija: Pirttijärven rappaus & maalaus

Final Quest III: A Link to the Past

Sankarilista:
Cattu
Hovinarri
Daniel Thimeslow